Min väg

Låt mig visa dig min värld
en värld du aldrig glömmer
Låt mig påbörja din färd

Låt andra segra och falla
Här i min värld, långt bortom din
finns ej händer som är varma eller kalla

Lär dig höra de tusentals ensamheters ekon
Lär dig lyssna till denna sång utan slut
Låt mig påminna dig om vägen som ej leder ut

Räds mig ej, jag vill dig bara kalla
Kom till mig, jag finns alltid här
På en väg som står framför alla


07.01.30

Alldeles underbar

Vilken underbar tjej, vilken röst.. vilken underbar låt och vilket vackert ansikte sen. Nerina Pallot. "Sophia" man måste bara tycka om den, finns inga alternativ.

Ledig imorgon, varannan tisdag som sagt.. En bra grej helt enkelt.

Hade velat röra lite på mig imorgon. Tennis hade varit bra, men Ebba jobbar och jag vet inte om jag orkar ta tag i det. Jag tror att jag toppar luggen istället (om jag nu kan få en tid med så kort varsel), hänga med Anna kanske, ta med lillsyrran på en sväng till ett ställe..

Rätt och fel? Äsch, orkar inte go there..

Jag åt kvällsmat förut, och ändå åt jag lite pizza när jag var hos pappa i pizzerian. Mätt var ordet.

Trött också.

Bloggidy-blogg

Ännu en helg till ända.

Väldigt trevligt att spela på Meza igår visade det sig. Intressant mat och trevligt folk.

En efterfest varav två av killarna var expertjonglörer, helt otroligt faktiskt. Jag som tycker att jag är lite häftig som kan jonglera med tre bollar, typ någon enstaka gång då jag fått upp taktiken.

Hela denna dagen har varit lite av a waste, var inte direkt uppe med tuppen och vet fortfarande inte om jag känner mig vaken. Hoppas att jag omedvetet har laddat inför skoldagen imorgon. En sak jag inte har laddat för är min gemensamma dragspelslektion vilket betyder ett litet soloframträdande, ojoj. Jag måste absolut ta tag i det ikväll, finns ingen undanflykt.

Det finns tusentals saker jag måste tänka över, tusentals val jag måste göra.. Okej, dividera med hundra.. men still en del att göra. Alla "problem" (vad ska man kalla det, bekymmer? Näe, men problem är heller inte rätt ord) hopar sig och jag börjar bli nervös.

Bloggidy-blogg. Rätt cute titel ikväll.

Ingen jävla superwoman

Jag kan faktiskt inte vara alla till lags..

Idag är en sån där fullkomligt miserabel dag. Vakna på morgonen, åka till jobbet, fika med Ebba och Anna (väldigt trevligt by the way), åka hem för att hämta dragspelet, iväg till repet.. Inte slut än.

Efter repet bar det av till kvantum för att inhandla smör (som Magda och Maria tydligen glömt när de handlade någon timme tidigare). Efter kvantum -ÄNTLIGEN hemma.

Kom hem för tjugo minuter sedan, och Magda frågar mig om jag har lust att klippa henne. Suck är det enda jag känner. Sätter mig framför tv:n med en bit tårta från gårdagens kalas (Magda 17 år) och ser lite på Crouching Tiger Hidden Dragon, bra film ju.

Magdalena ropar på mig och frågar ännu en gång om jag inte kan klippa henne, visst tänker jag. "Får jag vila i tio minuter?" frågar jag. Det fick jag.

Efter min vila går jag ner till källaren, kollar mailen och bloggen. Datorn flippar vilket inte hjälper mig. Magdalena kommer in i rummet och jag börjar förklara min dag för henne.. Tänker högt när jag kommer på att jag faktiskt måste duscha ikväll, mitt hår är rätt så skabbigt, och jag inser att jag inte kommer hinna göra så mycket mer än att klippa henne och ta en dusch. Straight to bed alltså.. What a day.

Eftersom jag tänkte högt märkte hon att jag inte riktigt var så förtjust i den tanken lämnade hon rummet argt och sa att jag inte behövde klippa henne. Fan vad jag behövde det!! Verkligen!! Maria kommer ner, jag hör hur Magda beklagar sig för henne, och nu klipper Maria henne.

Vilket tjat det blev nu, men allvarligt talat.. Jag orkar verkligen inte, jag behöver inte det här alls.

Istället för att bara ta det lugnt den lilla stund jag kan innan läggdags är jag nu irriterad och därmed får min dag ett rätt dåligt slut.


Vilket inlägg det blev ändå. Jag hade tänkt skriva nåt helt annat. På hemvägen i bilen längtade jag verkligen hem. Tänk vad skönt att få komma hem, bara sitta och prata med syrrorna och mamma, helt otroligt skönt. För det är faktiskt så bra, så bra så att man blir glad bara av att tänka på det. Tyvärr verkar alla på rätt dåligt humör ikväll, nu blev jag också det.

Kanske finns en räddning för den här kvällen, får se.


Facit

Jag vet egentligen inte vad jag har tänkt skriva ikväll.. Det hade varit trevligt med ett facit till allt.

God, I don't know what I'm doing.

Finns ödet? Finns det för de som tror på det? Om man nu tror på ödet, vilket jag faktiskt gör.. till viss del, hur mycket ska man göra själv? Hur mycket vågar man förlita sig på ödet? Det måste finnas nån sorts balans, man måste nog hitta ett mellanting. Tror man blint på ödet låter man sig styras av det, man lever livet i hopp om att något större ska leva det åt en... Kan det vara så? Man kan heller inte alltid handla som man alltid har velat, dvs att påverka allt som man har makt till att påverka. Vem gör det? Alla tänker nog säkert på konsekvenserna, det är i alla fall det som har stoppat mig i många många fall då jag har kunnat påverka något men låtit bli.

Ett mellanting alltså.. Något som är lagom. Att handla men samtidigt att låta något vara.. att lämna något åt dess öde (det är väl ett uttryck?). Jag undrar hur många gånger jag har lämnat "fel" saker åt ödet, tusentals saker som jag hade kunnat göra annorlunda.

Tänk om det är så att allt egentligen hade klaffat rätt om man inte hade blivit påverkad utifrån? Om det finns något (ex. A) som vid en viss tidpunkt skall utlösa något annat (ex. B).. Men att allt förstörs då A eller B blivit påverkat av något yttre som kan göra att processen blir försenad eller tvärtom, vilket leder till att den enda tidpunkt då A och B kan matchas (denna "matchning" skulle vara ödet) går förlorad.

Kan det vara så att ödet finns men att man så desperat velat komma på hemligheten att man slutligen har tänkt sönder det magiska?


Loosy goosy...

Ah.. asskönt. Min dag börjar nu, min fritid. Titelvalet var ganska enkelt, älskar Jack Black och hans sätt att säga det, plus att jag verkligen känner mig rätt loosy nu.

Faktum är att jag känner mig.. jag vet inte.. Hade tänkt skriva "Jag har släppt mig" i titel-fältet, men det blev inte riktigt rätt.. Men jag har faktiskt släppt mig, tror jag. I alla fall ett "jag" som har klamrat sig fast vid mig längre än vad jag velat. Okej, jag vet faktiskt inte, men det känns så just nu.. Jag vill behålla det här ögonblicket av ro och tillfredsställdhet.

Jag har märkt att jag börjar bli mer och mer avtänd.. Eller har jag det? Ja, det har jag. Det sjukaste är att jag verkligen inte kan tänka klart. När jag tror att jag gör det tänker jag om direkt, jag ifrågasätter mig själv hela tiden. När något känns lätt blir man genast förvånad över hur lätt det kan vara, och ögonblickligen frågar man sig själv "Kan det vara så här lätt?" och tvivel föds. Så är det oftast för mig, nästan alltid dyker samma gamla motgångar upp, och helt plötsligt när det blir nedförsbacke bromsar jag för att det inte ska gå för fort.. för lätt. Varför gör man det när man vet att man istället borde jubla över nedförsbacken?

Kanske är det för att man inte vet vad som kommer sen.. Det kan dyka upp nåt på vägen som gör att man krockar, det är väl det jag är rädd för.

Nu ska jag försöka njuta av min fritid. Smaka på mammas nybakta bullar kan vara en bra start.



Här är jag.

Här är jag.
Jag lyssnar till minnenas melodi,
den håller mig fast medan tiden mig rusar förbi.

Här är jag.
Jag dansar livets dans, din dans, förmår ej att stå still,
som blodet i kroppen som måste finnas.
Jag vill inte, jag vill inte... jag vill.

Här är jag.
Som paralyserad i en tysthet som aldrig förr,
själen min är trasig och trött.
Omgiven av allt ditt som också varit mitt
stumt, förlamat och dött.


07.01.21
kl: 21.10

Trauma-terapeut?

Skulle jag ha sett ut som en igår? Underlig kommentar jag fick på repet, tyckte jag.. Nåja.. Jag kanske ser jättesportig ut i vanliga fall, who knows!

Får nog sätta upp håret på nåt sätt idag, blir alltid som ett frågetecken.. Hur ska jag göra? Känner mig fantasilös, försöker komma på nåt snyggt och lätt jag snabbt kan fixa.. Funkar sådär bra.

Jag spiller tid.



Det fick bli utsläppt..

Hur som helst.. Nu sitter jag, fantasilös, fast inom ett annat område. Jag vill byta kläder, men vet inte alls vad jag känner för att ha på mig? Även om man bara vill dra på sig något kräver också det en tanke.. Man måste tänka för att det ska verka som om man INTE tänkt, makes sense? Finns en tanke bakom allt.

Det finns så många märkliga människor.. Som idag på jobbet, jag gick fram till en farbror och frågade artigt om han ville ha lite hjälp. Hans svar blev då "Näe du, jag ska svara som en spanjor hade svarat: Loco loco loco!" skrek han.
- Okej.. Jag log lite fundersamt och avlägsnade mig snabbt. Vad var det där om egentligen? Han gick lite konstigt också..

En sak bara, det raderade är nu ogjort.. Jag kände att jag ville ta tillbaka det. Det spelar ju egentligen ingen roll. (Är fullkomligt förståeligt om detta inte förstås. Det var väldigt osammanhängande och plötsligt.)

Trettio minuter kvar tills pappa slutar, tills han ska skjutsa mig. Jag får nästan lite ångest.. Vågar jag mig ut?


Alltid fel?

Yes.. faktiskt så har det visat sig vara så! Varje gång jag har bestämt mig för att ta cykeln någonstans så har det bara blivit fel.

Nu de senaste gångerna har det börjat spöregna (som idag).. det var ungefär så förra året också, min cykelpremiär år 2006 och det börjar snöa -perfekt. Otroligt dumt att jag alltid lyckas välja fel.

Idag gör min tandställning mig illa. Härligt det hade varit att sluta jobbet klockan tre idag, men nejnej.. Klockan sex blev det, ibland undrar jag om det lönar sig att vara snäll? Hoppas det, det tror jag i alla fall.

Ringa mamma nu och fråga när hon kommer hem, kvällsmat ihop vore väldigt trevligt.

På återseende, kanske senare ikväll.. kanske inte.

(Nu när jag läser inlägget ser jag att det var fantastiskt innehållslöst och inte så intressant. Nåja.)

Dåligt, väldigt dåligt avslut på en bra dag.

Nu vill jag bara.. jag vet inte. Konstig huvudvärk..

Det är som när man får kväljningar, fast i hela kroppen, i varenda muskel. Jag kan inte vara lugn.

Hur i helvete ska jag kunna sova när jag inte ens kan sitta i lugn och ro. Ingen ro alls, jag bara sitter här och hatar det faktum att jag av någon anledning känner mig rastlös.

Det är som i Dumbo.. den delen då Dumbo och den lilla musen blir fulla och ser elefanter i alla dess former och färger. Helt hysterisk musik och sång. Som liten blev jag mest ångestfylld av det, lite rädd, men samtidigt fascinerad. Det var så underligt att jag mest mådde illa av att se det. Ungefär så känner jag nu.

Jag blir alltid lika irriterad över att jag ofta lyckas associera till disneyfilmer. Det verkar nästan som att jag aldrig ser nåt annat än disneyfilmer, varför? Varför inte dra paralleller till något annat?

Jag vill inte gå och lägga mig.. jag orkar verkligen inte ligga i min säng och tänka. Idag är jag inte på det humöret. Jag orkar inte sova, det är alldeles för tråkigt.. tråkigt tråkigt tråkigt. Undrar hur många gånger jag skulle orka skriva tråkigt av tristess..

Jag har fortfarande ont i huvudet.. Det är så otroligt fult att skriva så här, så många små stycken. Jag har inte lyckats med nåt speciellt bra nu ikväll. Annat var det idag då jag spelade tennis med Ebba, yes det blev av, så bra verkligen. Fika efteråt.

Kanske det fulaste inlägget på flera månader? Osammanhängande också.. eller?

Vad ska jag göra nu?

Jag vet.. kort.

njiva1                   njiva2

En liten groda i Magdas hand.. en prins måhända?   Vi hade roligt den dagen ute på landet.. :)
Jättemånga minigrodor hittade vi..

Nu mår jag bättre. Bedtime.                


ICA-loppet

Varför har vissa så enormt bråttom när de står i kön till kassan? Så fort en ny kassa öppnar springer de nästan till den för att sedan plocka ur varorna i en nästan pinsam hastighet.. Varför? Visst förstår jag att man gärna tar den kö som är kortast, och att man självklart går till den lediga kassan istället för den med lång kö.. men snälla, lite behärskning tack.

Hade gärna fortsatt ett litet tag till, men fruktsalladen hos Tove kallar.

Update later kanske.

In Your Honor

Nu känns det verkligen som att jag skriver bara för skrivandets skull.. lyssnar på In Your Honor right about now. Första gången faktiskt, väldigt konstigt att jag aldrig gjort det tidigare.

Anna kommer snart. Just det! Det var faktiskt HON som var slumppenis!!! Blev ett väldigt missförstånd där.. Ebba gillade visserligen det så hon spelade med, därav missförståndet. Minor detail. Aladdin blir det senare ikväll.

Fick ringa Air France idag (hette det så?) idag på jobbet. En kund vars väska blivit trasig i flyget. Jag var faktiskt väldigt tydlig med min engelska, försökte förklara kortfattat vad jag ville.. men nej. Jag tror inte att hon förstod riktigt, hon ville väl bli av med mig. Slutade med att jag fick ett annat nummer att ringa. Pannkaka! Hon kallade mig ma'm under hela samtalet. Nice.

Ville sätta in en bild på mig och Maria sen i somras. Får göra det. Härlig sommar I may say. Lite solbrända.. åtminstone jag.

Betti och Maria

Awww.. Får infoga en bild på Magdalena också, asap.




Betti vs lyktstolpen..

Jag vann faktiskt. Snöbollskrig.. gick ut igår och kramade mina allra första snöbollar. Siktade på lyktstolpen utanför mitt hus och träffade! Efter ett antal försök..

Vilken dag idag.. ännu en dag full med aktiviteter. Jobbet till fyra, fika med Gustav, en snabb bit mat  hemma för att ge sig av till stationen. Ingen Torsken där inte, försökte ringa mina andra bandmedlemmar, nätfel tydligen.. nåt så fruktansvärt! Efter nästan en timme av missförstånd, nätfel och bilfärd började repet..

Spelade upp lite av min Holmes-låt, bara delar av den givetvis så det lät väl inget vidare.. men nåt att satsa på var det. Kristoffer råkade höra när jag övade på min vrat na vrat-låt och ville att jag skulle spela den. Han tyckte att vi skulle spela den i Holmes istället.. Får se, man kan faktiskt göra två versioner med två helt olika band. Bra idé.

Tennis imorgon om allt går enligt planerna, dvs att det finns en bana ledig vid 19.00. Jag mot Ebba. Kommer säkert drömma om det, längtar! Jag känner ett otroligt sug.. var alltför längesen jag utövade någon sport.

Nu ska jag spana lite i en serbisk ordbok efter en passande låttitel..

Just det! Får absolut inte glömma dagens humorinslag.. jag har två förresten, båda är ganska tråkiga.

När jag idag satt och körde bil kom jag att tänka på min tandställning. "Det börjar dra ihop sig." Äh, det är så dåligt att jag nästan skäms över att ens ha tänkt det. Nu har jag byggt upp förväntningarna.. fan. Anyhow, det "lustiga" var att det faktiskt snart är dags att ta av den (hoppas jag) och att mina tänder drar ihop sig.. Oh yes, vilken tillgång jag är till denna värld.

Det andra var när jag förgäves försökte sälja en halsduk till en omöjlig kund idag. Hon hade en rävpälsjacka (som hon inte hade på sig idag, men som skulle matcha halsduken).. i det ögonblicket då hon sa det föreställde jag min en hel jacka gjord på rävpäls, "omöjligt" tänkte jag. Har aldrig sett något liknande. Jag såg nog rätt förvånad ut när jag hörde det (och föreställde mig denna rävpälsjacka) så hon frågade "Vet du vad en räv är?"... Ja var mitt svar (men jag skulle ha sagt NEJ) "En röd räv, vet du väl?"

Nästa gång jag får en dum fråga ska jag ge ett dumt svar.

Knäsvag yet again..

Jag borde skaffa mig en lap-top. Den här källarmiljön gör mig inte särskilt inspirerad. Tänk nu istället att kunna sitta i sängen och skriva, ljuset lite dunkelt, regnet som smattrar mot mitt fönster, kanske nåt värmeljus tänt.. Det känns mer inspirerande. Här sitter jag mest och fryser, försöker komma ihåg alla de intressanta tankar som kan vara värda att nämnas och minnas.

Just nu lyssnar jag på Doll (Foo Fighters).

Innan jag hann skriva klart föregående mening fick jag som hastigast springa upp för trapporna. Telefonen ringde. Självklart hann jag inte.

Varför kan man inte välja när man ska bli nervös, knäsvag eller när man ska få tunghäfta? Idiotiskt av mig att ens skriva det.. det har sagts tusentals gånger, vilken klyscha. Men.. man måste ju få kunna skriva saker som andra (och man själv) sagt. Finns nog inte så mycket att skriva om annars, man kan inte vara ensam om allt. Anyhow.. Jag hoppas att jag gav skenet av att jag verkade avslappnad. Inombords tänkte jag VERKLIGEN på vad jag skulle säga, tänkte på vad han sa, hur han sa det. Bra där, verkligen.. Borde jag skriva det här? Det blir så enformigt.. hur kul kan det vara att läsa? Om min miserabla tillvaro? Jag skriver ju inte om så mycket annat. Försöker faktiskt slänga in en bit humor i det hela, för att inte verka alltför sorglig.

Hur som helst.. Varför blir man knäsvag? Vad är det för tecken? Jag hade jättelätt kunnat switch off hjärnan, enkelt. Vad gör man då när känslor i kroppen inte går att kontrollera? Där har vi det återigen, kontroll.. Jag vill ha kontroll, fullt ut.

Är det bara jag som tror, för det gör jag faktiskt, att det faktiskt kommer sluta som en saga? Jag är helt övertygad om att jag är "princess"-material (obs: am. material, ej svenska). Jag tänker ut sånt långt i förväg, även nu i denna stund, dvs hur min saga ser/kommer se ut. Är det så naivt? Måste man vara så realistisk? Eller.. realistisk var fel ord, jag är realistisk. Pessimistisk? That's it. Måste jag vara pessimistisk för att klara mig i denna hårda, kalla och regniga värld? Får jag inte ett rikare liv om jag är optimistisk? Visst finns det optimister, men jag är nog uber-optimist, hoppas att det finns fler som är det.. Vill faktiskt inte vara den enda som är det, för vore det så skulle jag kanske börja tänka att mitt sätt att tänka KAN vara fel.. och det får det inte vara, jag gillar mitt sätt.

Nog om allt. Man kanske faktiskt kan träna upp sina knän i hopp om att förebygga knäsvaghet? Dagens humor-inslag.

Jag vill ha en lap-top. Det är ungefär nu mina fingrar blir kalla.

Gillar er som orkar läsa, really.

The Aristocrats

Bajs, sex, tidelag, spyor.. you name it. Det skulle vara det bästa skämtet ever.. och att Gilbert "something" skulle ha gjort det bästa framförandet? Jag kanske inte är så insatt i komikernas värld, men hans förvrängda röst och kisande ögon var inte så fantastiskt..? Skulle det bli roligare bara för att han trängde in fuck mellan varje ord.. jävlar hur långt kunde han egentligen gå?? Hur många gånger kunde han säga alla äckliga saker? Come on.. det är väl inte SÅ roligt?

Nej, hans performance var inte det bästa.

Det känns faktiskt rätt obekvämt att gå runt i sina "jobbkläder".. Så tight på nåt sätt, uppordnat och tillfixat. Jag klädde mig nog mer bekvämt förr när jag gick i skolan. Då tänkte jag aldrig på att slinka ner i mina mjukisbyxor när jag kom hem på eftermiddagen, nu kan jag knappt leva utan det. Idag var det alldeles underbart att dra av kjolen och polon -jag blev befriad.

Ser nästan ut som att lyktstolpen snart slits ur marken, det blåser faktiskt så mycket, ja. Det riktigt viner och tjuter, väggarna knakar mer än nånsin. Snälla, en snöstorm?! Plusgrader.. yeah.

Vem är det som är min slumppenis? Jag borde faktiskt ha anat, jag borde ha dragit slutsatsen, den tanken borde ha slagit mig direkt -ERBA! From now on, you brought this on your own, Erba Slumppenis. Tänk om det inte är hon? Jo, det är det.. om nu fallet inte är så, så kan jag faktiskt inget göra. Det är så här det får bli.


Gonatt och soväl.
Jag är så inte rolig ikväll.



Today is a good day..

Det har varit en bra dag idag.

Idag var dock inte lika bra som den dagen.. vilken dag var det nu igen? Då Sagan om Konungens återkomst gick på tv för nån vecka sen. Jag och Maria hängde lite hemma hos pappa, började kolla lite på tv i brist på annat.. Konungens återkomst that is. Konstigt nog tittade vi utan nåt ljud på, efter kanske tjugo minuter bad jag pappa att höja lite.. Vore synd att titta på en sån film och missa ljudet.

I pausen bestämde vi oss för att åka hem till mamma. Vår hemfärd startade inte på bästa vis. För att undvika att backa in i ett elhus (fortfarande imma på bilrutorna pga kylan) backade jag istället in i en svart lyktstolpe (!)... Jag körde jättelångsamt, trust me. Det första jag kom att tänka på var att det säkert hade blivit en hel del svarta repor på bilen, men icke! En stor rund och fin buckla.. fan.

Vi åkte hem, visade mamma bucklan, vi skrattade lite grann och gick in. Maria stack vidare till Rebecca, jag och mamma satt framför tv:n och såg fortsättningen på filmen. Det var så otroligt härligt, vilken skön grej det kan vara att bara ligga i soffan och ha det gott. Det var den kvällen..

Idag bakade jag lite muffins. Det stod att de skulle gräddas i ca 12-15 min. Vilket stort misstag av mig att tro att det skulle vara så! Efter knappt tio minuter var de rätt så brända. Inte så lyckat. Jag kan inte ens baka muffins, det är sorgligt, och ändå har jag alltid sett mig själv som hyfsat bra på att baka/laga mat (när jag har lust och tid vill säga).

Jag drömde en rätt bra dröm. Jag hade ändrat om lite i mitt rum, flyttat på min säng åtminstone.. ställt en stor hylla bredvid den så att sängen avskärmades från rummet, vilken idé tänkte jag när jag vaknade! Till min stora besvikelse hade mitt rum i drömmen varit mycket större än vad det egentligen är, så den idén sprack. En till konstig grej var att det fanns en lönndörr på toaletten. Ett till rum bakom toaletten liksom! Hur häftigt som helst, men väldigt konstigt att ingången var via toaletten.. när man väl var inne i rummet bakom toaletten kunde man se hela toaletten, alltså om någon skulle gått på toa hade man sett den personen.. dumt egentligen, men häftigt.

När jag blir "stor" vill jag ha ett hus med hemliga rum, lite lönndörrar här och där.. Spännande.

Strålande, underbara dag..

Har legat i soffan hela dagen.. kan inte förstå att jag har haft så tråkigt och så ont i halsen, öronen och bröstet.

Varför ska det göra så förbannat ont när jag sväljer..? Känns som att jag sväljer mer än vanligt nu pga det.

Fabulous.


"Penis"

Har hört det ordet nu några gånger den senaste veckan, slump. Tänk vad många fula ord det finns, inte fula som i vulgära, men fula som i.. tja.. fult. Låter ganska så illa att säga det, och att höra det, nästan pinsamt faktiskt. Slump är också ett fult ord till exempel.

Undrar hur mycket man hinner tänka på en dag? Tänka är en av mina favoritgrejer, det är nog allas favvogrej.. kanske. Man hinner tänka rätt sjuka grejer rätt så ofta. Eller ser saker framför sig som man vill göra i stunden men som man inte gör. Måste verkligen testa någon gång.

Jättejätteofta föreställer jag mig saker som jag verkligen INTE vill ska hända, eftersom jag alltid tänker på hur t.ex en situation kan utvecklas. Ofta slår jag bort de tankarna, för nästan alltid är de orealistiska.. MEN, sen funderar jag vidare.. "Tänk OM, tänk om det osannolika skulle hända? Varför var jag tvungen att tänka så, nu kommer det säkert hända! Fan! Men nej, klart det inte blir så, det är bara jag som är dum som för en dialog i mitt huvud. Men tänk ändå.." Så håller det på tills jag tröttnar.. eller tills Maria säger till mig att sluta (då hon är med mig och då jag delar med mig av mina tankar). Varför ska jag alltid göra så? Jag kommer ju bara skylla på mig själv om något skulle hända, bara för att jag tänkt på det.

"This is the start of something good.." (Gavin Degraw -radion imorse) får mig att tänka på "Jag tror att det kommer bli asbra.."

Asbra.. vart tog det vägen? Jag håller verkligen på att bli galen. Jag tänker inte ge vika, nej nej. Jag kan bara inte sluta tänka på vissa saker, jag som tänker så mycket, det är väl förståeligt att jag då tänker på dessa "vissa saker". Jag vet inte hur många gånger jag har tänkt att jag vill höra det igen.. Asbra.

Varför ska vissa saker (inte "vissa saker" som jag tidigare nämnt) gå fortare än andra? Som jag skrev i förrgår (eller?).. det finns så mycket saker att göra, allting går så fort, så varför kan inte ALLT gå lika fort? Det är nog ett tydligt teckan på att jag lever alldeles för fort när jag tänker efter.. För.. Själva tiden går fort medan jag själv, i förhållande till verkligheten, går långsamt fram.. När det i verkliga livet har gått några månader har det knappt gått en månad hos Betti. Det finns ingen balans nånstans.

Jag kan inte bara skynda mig igenom allt. Jag har fastnat, och det kanske beroende på att jag i mitt undermedvetna "vill" vara kvar.. jag vill att tiden ska gå långsamt. Nu när jag har fattat det (i alla fall en möjlig orsak) när kommer mitt medvetna jag förstå det? Jag förstår det, jag sitter ju här och skriver det, men trots det förstår jag det inte.. 

Försöker hinna ikapp, helt utan resultat. Mysterium.


Glad för att ni finns..

.. dvs alla mina vänner, min familj.. sånt säger man inte så ofta. Tack Anna, synd att du inte var med på fikan igår.

Min dag kunde ha blivit hur bra som helst, jag kunde ha slutat klockan tre men det blev klockan sex istället. Vad ska man göra? Kunde inget annat göra än att jobba till stängning. Schema-ändring imorgon med, jobbar 8-18 istället för 10-18.. jag kommer vara så trött.

Hoppas att jag är klar med min vrat na vrat-låt snart. Tror faktiskt det, får se om det blir en hit, men en låt blir det i varje fall.

Jag förstår verkligen inte att mina händer är så TORRA! Det går inte att beskriva, varför händer det mig? Gör ont, spricker.. god damn. Det blir väl bättre fram mot våren antar jag.

Nu ska jag göra annat, kanske be mamma eller pappa göra en pizza till mig. Vore hur bra som helst.

"Tillbaka till Boringfield"

Aidensfield egentligen.. om någon fattade. Inte för att jag brukade kolla på den serien (brittisk?), inte för att jag heller ville vara särskilt rolig genom att byta ut Aiden mot Boring.. hilarious.

Fick lustigt nog en kommentar på mitt förra inlägg. Vad ska jag säga? Kändes mest som en dum fråga (eller var det två?) så jag lämnar den obesvarad. You guys! =P

Känner mig inte speciellt rolig idag, varken på bra eller dåligt humör, allt är bara väldigt rakt, plain.

Skönt att inte jobba så länge imorgon, elva till tre är ruskigt härligt faktiskt!

Jag har fått lite nyårsångest. Tror att det här året kommer gå hur fort som helst, mycket som händer. Snart kommer Pär hem, jag ska lämna tillbaka trumsetet innan han är hemma. Vrat na vrat måste börja repa, vilket betyder att jag måste ta tag i övandet ännu mer. Turné med Holmes, och fram tills dess kommer tiden gå, ojoj.. Känns som att det är om två veckor, det är det inte, men det kommer kännas så. Skolan börjar snart igen, ett nytt projekt att ta itu med (måste börja fixa med det snart också..).

Efter turnén ska man väl söka till olika skolor igen, Kävesta då för mig, hoppas att jag kommer in. Fan, vill jag verkligen det? Jag vet inte ens vad jag vill! Jag hatar att ta livsavgörande beslut, sånt som kommer ändra på mitt liv.

Tänker också på hur det kommer bli med jobbet. Måste ju säga att jag ska söka till lite skolor (en iallafall), känns som att jag kommer få höra lite skit om att jag jobbat där så lite. Äsch, jag får ta mina chanser, om jag får några, det får de acceptera.

Mitt liv rusar förbi och jag hinner inte ens tänka. Varför ska man leva så snabbt? Ju mer man gör och ju mer upptagen man är, desto mer missar man.. eller?

Drömvärld eller inte?

Man vill aldrig höra det man borde höra. Det går heller inte att stänga av, man hör det ändå och man vet att det finns där även om man inte "lyssnar".

Vilket är egentligen bäst? Att lyssna eller att fortsätta i sin drömvärld? Det enda logiska och förnuftiga vore att lyssna, men nånstans tror jag att det ändå är bäst att leva kvar i sin värld, ska försöka förklara.

Jag har kommit fram till att vad man än väljer att göra så vet man ändå "sanningen", man hör ändå alla "goda råd".. så varför inte tro och hoppas lite? Nu menar jag inte att man ska gå runt och dagdrömma och hoppas att allt slutar som en saga.. Men det känns som att det är värre att höra det rätt ut, rakt på sak, en version.. och att sen tänka på det. Det är då jag tappar kontrollen, det är då jag känner att jag är maktlös och att jag inget kan göra.

Vad är det jag vill göra då.. Jag vill känna att det är jag som har kontrollen över mina känslor, inte att jag helt plötsligt ska inse något och bli alldeles överväldigad. Jag vill inte bli överraskad på det sättet. Jag vill inte hela tiden BARA höra att det är si och så, det har jag säkert tänkt igenom tusen gånger själv. Jag behöver verkligen inte någon annan som säger det till mig..

Fan jag vet knappt vad jag skriver nu.. Jag vet ju inte vad jag vill, eller hur jag kan uppnå det. Kontroll? Jag trodde alldeles nyss att jag kunde få det genom att ha hoppfulla tankar, och på så sätt känna att det KANSKE är jag som drar i trådarna.

Är det konstigt att tänka så? Jag tror inte alls att jag bara kan stänga av helt, jag kan inte "spela" att jag är stark. Då skulle jag ljuga för mig själv. Svag är jag heller inte. Jag är bara förvirrad och det jag behöver nu är att hoppas.

Vet inte om det var dumt det jag gjorde idag.. att radera en liten del av det. Kanske, kanske inte.