Up-date

Skönt med en promenad i regnet/åskan idag.. Lite dumt att gå i skogen kanske, men desto mer spännande.

Har fått gjort ganska mycket idag. Måste komma ihåg att inte försöka putsa fönster när solen skiner, flammigt flammigt flammigt. Inget bra resultat med andra ord.

Hur vill jag avsluta kvällen? Film (i så fall vilken?)? Meningslöst tv-tittande? Något annat?

Snart är Maria hemma och jag får konversera med henne om detta.. Lämna tillbaka filmen är ju ett måste.


Kort och tråkigt idag.. Händelselös men nyttig dag. Igår var det mer händelserikt! Golf!! A first-time för min del.. Hur bra som helst!

Slut för idag.


Jag vill...

Det finns så mycket jag vill göra..

Jag vill kunna skriva på det här tangentbordet utan att bli irriterad över att vissa knappar är slöa (leder till stavfel som jag inte kan stå ut med). Jag vill också kunna skriva klart min låt som jag går och tänker på varje dag, vill ladda ner Sibelius utan några som helst problem (självklart kan jag inte lyckas göra en så enkel sak) och mata in massa idéer.

Jag vill INTE jobba imorgon och i övermorgon då jag egentligen skulle haft ledigt.. Varför ska just jag behöva organisera om lagret på just MINA lediga dagar? Varför?! Jag vill också kunna säga nej.

Jag vill bara gå och lägga mig nu, eller nej. Jag vill inte alls gå och lägga mig. Jag vill kunna göra vad jag vill ikväll, gå ut på äventyr i skogen, klättra, skratta eller skrika högt så jag kan höra mitt eko. Jag vet att jag kan göra allt detta, hinna med allt ikväll, men jag vill inte ha tankarna om morgondagen surrandes i min hjärna innan jag somnar.

Jag vill ha fredag varje dag, känna att jag för en gångs skull är ledig (vilket sällan händer även på helgerna).

Jag vill att dagarna ska gå raket-fort (eller var det en PET-flaska? humor) men jag vill även att de inte ska gå alls.

Jag vill känna att jag är tillfreds med mig själv just idag, ikväll, just nu. Jag vill skriva en dikt, men vet inte om vad. Är detta en lång utveckling av en dikt? Måhända.

Jag vill säga att jag tycker om honom. Ja, det gör jag faktiskt. Varför ska det vara så svårt att säga? Varför känner jag helt plötsligt att den dagen skulle kunna vara imorgon? Då vi blir främlingar.

Lyssna och njut!

Yes yes yes! Nu är våra ny-inspelade låtar uppe på vår myspace! Gå in på www.myspace.com/vratnavrat och kolla in det, utan tvekan helt crazy..

Promenaderna går riktigt bra.. Börjar känna en viss skillnad, fantastiskt.

Tack Anna för en hur mysig kväll som helst igår: du, jag, ajvar och glass (inte samtidigt), The man who cried med Johnny Depp som zigenare.. -kunde inte ha blivit bättre! Eller.. kanske det, om Ebba varit med, men men vad är en spontan filmkväll hemma hos mig jämfört med en random fest? Ebba, dåligt samvete nu tack. Bra. Ska svara på "dick in a box" alldeles strax..

Hur härligt är det inte att ha skogen helt för sig själv? Jag kan göra precis vad jag vill för den är helt och hållet min. Att gå, titta och känna dofterna är faktiskt obeskrivligt skönt. Det har konstaterats många gånger av många människor och nu av mig.

Gig imorgon på Krokstrandfestivalen, what a feeling. Att spela med bandet slår faktiskt "skogskänslan". Tänk ett gig mitt i en skog? En bra idé? Yes or no?

Walk the walk/talk the talk

Rättare sagt såhär:

Har precis walked the walk.
Kommer att talk the talk.

The walk var väldigt skönt att få gjort, the talk blir förhoppningsvis bra det med.



Tiden går emot mig hela tiden (därav närvarobristen här).

Hyfsat trevligt nu under Fallens faktiskt. Smakat öl och blivit spanjorska (dock inte första gången man misstagit mig för det.. spanjorska alltså. Märklig komplimang.).

Hur skriver man punkter i samband med parenteser egentligen?

.)
eller
).
eller
.).

Från fall till fall blir det ju faktiskt annorlunda. Hur går det till?

Work-out

Äntligen! Har insett att det faktiskt bara är att börja träna.. känns som att jag gått runt alldeles för länge så här.

Blir dock ingen rivstart, lite grann nu innan bion.

Wow, vilket höjdarinlägg idag.

"När regnet faller".. måste börja med det projektet snart.

Toodles

Klippt..

Alltså.. När man tänker efter är det rätt obehagligt att gå till frisören och klippa sig. I alla fall för mig. Det känns "fel" att själv (som kund) börja prata med frisören och även "fel" att vara helt tyst.. Visst, det är faktiskt frisrens uppgift att ta initiativet till cold-talk.

Hur som helst blev det inte så mycket ytligt snack, så jag började omedvetet föra en dialog i mitt huvud.

"Fan, nu kommer hennes mamma med hennes barn och hälsar på och här sitter jag och tar upp hennes tid från barnet." 

"Äsch, jag betalar ju faktiskt för att hon ska klippa mig so who cares? Fast.. tänk om hon medvetet klipper mig dåligt? Jag blev ju faktiskt uppringd igår om att ändra tid från elva till kvart över tolv.. Tänk om det var för att hon kanske ville hänga lite extra med sitt barn med tanke på att hon precis varit mammaledig."

"Fan Betti, skärp dig.. Om hon nu varit mammaledig ett jävla bra tag så har hon ju faktiskt haft hur mycket tid som helst till barnet.. Alltså vore det högst osannolikt att hon skulle få för sig att klippa mig dåligt."

"Men! Tänk om hon också tänker.. nu alltså, samtidigt som jag tänker? Tänk om hon tänker onda tankar om mig, som kanske får henne att inte gilla mig. Det är ju faktiskt trovärdigt, jag vet att jag kan tänka så ibland på jobbet."

"Helvete.. nu måste jag hålla in fötterna lite bara för att hon ska få plats när hon klipper.. Oj, nu snubblade hon över min fot, tänk om hon tror att jag menade nåt med det? Att jag kanske hoppades att det skulle hända?"

"Visst, en olyckshändelse att hon råkade trycka in tummen i min kind samtidigt som hon kollade längden på håret framifrån.. Nu tänker jag för mycket igen, hon verkar ju faktiskt rätt tillbakadragen och schysst, och det var ju faktiskt en olyckshändelse. När jag tänker efter lät inte hennes "ursäkta" helt uppriktigt.. Jävla bitch."

Det var kanske en tiondel av det jag hann tänka på.. Jag blev ändå rätt nöjd med håret, kanske inte trehundrasjuttiofem-kronors-nöjd, men ändå nöjd.

Något är snett..

Nånting måste det vara, för allvarligt talat så känns det rätt osannolikt att jag skulle haft SÅ många besökare igår, och att jag ÖVERHUVUDTAGET har några besökare alls idag (inatt)... I smell a fish.. (Sa jag det rätt?) Eller är det "rat"?

Helvete.. Jag hade precis skrivit ett helt stycke som jag raderade. Skrev något i stil med att inspelningen gått bättre än väntat och att vi fortsätter arbetet imorgon igen vid åttatiden, vilket innebär att jag inte hinner till Ellens mys. Crap.

Studera.nu har fortfarande inte öppnat sidan.

Jag måste komma på ett tredje namn. Till mina framtida barn menar jag. Hittills har jag kommit fram till två namn som jag älskar. Det ena börjar på B och det andra på I.. Självklart avslöjar jag det inte, men oj vad fina de är. Ett pojk- och ett flicknamn. Missförstå inte nu, men faktum är att tänka på sånt är rätt vanligt, om inte jättevanligt.

Jag får fortsätta imorgon. Nu inatt vill jag drömma nåt ball.. oh how I love it.



Oh yes, jag kom in.. Landskapsarkitektur blir det till hösten!



Ja eller nej?

Nyfikenheten bara stiger.. blev jag antagen eller inte? Hela tiden har jag haft en bra känsla, men tänk om man är FÖR självsäker? Om det går åt helvete bara för att..

Urvalet skulle vara klart tidigast 18.00.. Senast då? Måste dra innan klockan är halv åtta, kommer inte vara tillbaka förrän sent.

Hoppas inspelningen går bra.

Till pizzerian nu.



När jag tänker på det nu, inser jag att det faktiskt inte är så dåligt.. När var det nu igen? För två månader sen? Minns inte riktigt. Ganska bra är det nu, för att inte säga riktigt bra, gällande den saken.

Alltså.. no matter what, det blir faktiskt bättre. Finns inte så mycket dåligt kvar av den dagen och resten av de följande dagarna då livet kändes surt. Visst är det konstigt.. Idag känns som en omöjlighet -då.

Fortfarande har inte studera.nu öppnat inloggningen. Jag kommer antaligen inte få reda på det inom de närmaste timmarna.

Hoppas verkligen jag hinner till Ellens födelsedagsmys imorgon.

Det enda jag vill nu är att börja läsa den stora tjocka röda boken.. Fly fältet och in i magins värld.

Jag har dödat en gråsugga..

Jag höll precis på att trampa ihjäl en gråsugga.. just i den stunden då jag undvek att trampa på den (då jag räddade den) gav jag till ett fånigt lite skrik. Kanske inte skrik men ett mer "uuhhuähh". För er djurälskare (då menar jag Anna) ber jag att inte läsa nästa mening, men självklart kommer ni (Anna) göra det ändå. Jag tog en bit papper som jag la på den, och tryckte till! Sorry.. men gråsuggor är fruktansvärt tråkiga och fula. Gråa.

Jag har ganska ont i tänderna idag.

Jag vet inte om man uppmärksammar klockan vi har i köket. Det brukar inte jag göra, men gjorde det för någon dag sedan.. (Varför skrev jag då inte det i bloggen? Bra fråga.. ) Jag hade så jättetråkigt. Satt i köket och vilade huvudet i händerna, som i sin tur vilade på bordet. Vår klocka är faktiskt ganska fin, nu målar jag upp det som om den vore vår största ägodel i vårt hus, men svar nej. Hur som helst, den är fin, lite old-fashioned med en urtavla som består av en bild. Jag minns inte hur längesen det var jag verkligen ställde mig på en stol för att beundra denna bild. Tre män, vad kan århundradet vara? 1700-tal? Antingen spelar de någon form av spel, eller så är det en duell. Nu kommer jag till min poäng, min tanke. Tänk! Tänk om jag bara kunde förflytta mig in i bilden.. Bara försvinna helt plötsligt. Titta på när de spelar det konstiga spelet, eller när de försöker döda varandra, lyssna på vad de pratar om. Bara vara där och inte i mitt kök. Jag tittar på alldeles för mycket skräp på tv..! Det finns kanske två slutresultat. Antingen kommer något av det hända på riktigt till slut, om jag VERKLIGEN ger mig fan på att ägna resten av mitt liv till omöjliga ting, vem vet.. eller, most likely, blir jag till slut psykiskt sjuk och galen.

Vad tiden går fort. Alldeles nyss 19.00. Fika snart 20.00.

Jag borde klippa mig snart. Varför gick jag helt enkelt inte bara in på Prins idag och beställde en tid? Var det för att jag precis hade varit inne på Kalasboden och köpt en kycklingsallad och inte "vågade" gå in på grund av påsen jag hade..? Hade någon där inne märkt och tänkt "jaha, kycklingsallad"! Nej.. det var bara det jag hann tänka precis efter att jag tänkt tanken på att beställa klipptid och VIPS hade jag gått förbi det. Var det då för att jag inte orkade slösa tid? Ja.

Jag orkar inte ta upp den där gråsuggan som nu ligger under det avrivna papperet. Hoppas ingen trampar på det. Fast jag vet ju att någon säkert kommer göra det. Trampar Maria på det kommer hon skrika "aah", sådär riktigt högljutt och tjejigt (ingen fara, Carrie Bradshaw skriker ju också högt!). Trampar Magda på det kommer hon också skrika, fast på sitt sätt "oooh".. inte särskilt högljutt utan mer "ohh-vad-var-det-där" på ett nyfiket-äcklat sätt.

Slut för idag. Undrar vad den där lille killen tänkte på idag.. Han som försökte trycka näsan mot fönstret på jobbet ätandes på en glass, men som stoppades av skärmen på sin keps.

Kärlek, drömmar och skrot..

Jag, som många många andra (vågar jag skriva "alla"?), älskar att handla.. Just nu har jag väldigt starka känslor för tre nya objekt. Ett senapsgult, ett blommigt, och ett jeansblått. Love. Konstigt att man blir så till sig över materiella ting, stora som små.

Var nånstans såg jag det? Vem hade sagt det? Ett bra citat.. Jag minns inte exakt hur det löd så därför använder jag inga citationstecken.

För att kunna uppfylla dina drömmar
måste du öppna ögonen och sluta drömma.

Intressant och väldigt sant. Ska tänka på det i framtiden.

Mellan Lund och Malmö finns Alnarp. Där ligger SLU med sina 800 elever. Nej, inte 8000.. Hur fick jag för mig att det gick 1700 elever där? Jag letade ihjäl mig förut efter ett högre elevantal, eftersom jag var så säker på att jag hade sett det sist jag tittade på hemsidan. Åttahundra är inte mycket, men kan väl heller inte vara för lite?

Läste även att en bussresa från Lund till Alnarp tar tio minuter. Gör det det? Har jag blivit lurad? Avståndet är 10km, vilket betyder att det kommer ta extremt lång tid (okej, överkomligt men ändå jobbigt) att cykla från Lund till Alnarp.

Imorgon ska jag äntligen till tandregleringen. Olyckligtvis glömde jag bort Jag försöker verkligen intala mig att jag snart blir av med skrotet, men det är svårt, så förbannat svårt. Imorgon får jag se hur det verkar.

För att återigen kunna känna mig som en människa bör jag nu ta en dusch.



The sisters

Systrarna i Sunny Beach.. (Skulle kunna vara titeln på en såpa..?!)



Maria kom hem precis, var uppe och öppnade dörren för några sekunder sedan. Okej, några minuter då. Från och med att jag öppnade dörren fram till att jag började skriva höll jag faktiskt på att försöka kunna vänsterjustera texten. Det krånglade så otroligt mycket att jag nästan höll på att ge upp. Jag struntade nästan i att skriva. Borde väl ha gjort det egentligen, Maria sitter alldeles själv och äter lite mat. Alldeles ensam i köket och tydligen väljer jag att vara här nere i källaren, alldeles själv.

Jag har egentligen inget vettigt att skriva. Tänkte jättemycket på detta i duschen, vad jag skulle skriva alltså.. Kom på en mängd olika saker, ganska intressanta saker (enligt mig), kom dessutom på hur jag skulle börja skriva. Som vanligt blev allt ändrat och här sitter jag och skriver om saker som dyker upp i hjärnan precis NU.

Nu till tankarna jag tänkte i duschen. Bara så att alla vet, alla ni sju stycken som har tittat och läst lite här.. Så blev jag PRECIS störd i mitt skrivande! SJÄLVKLART har Maria ätit färdigt och kommer ner hit till mig. Nej, inte för mitt sällskap utan för datorns sällskap. Detta var inte alls det jag hade tänkt skriva. Nu är jag istället på sämre humör än vad jag var förut. Min mobil ringde precis, jag svarade inte i hopp om att kunna skriva färdigt det jag ville här, men det gick inte heller.

Så.. vad nu? Nu ska jag alldeles strax strunta i allt och istället gå upp till mitt rum och helt omotiverat ringa upp det missade samtalet.. (Eller förmodligen vänta ett tag och ringa senare..)

Perfect.

Now you're wondering what just happened..

A long conversation makes an even longer story to tell...

En annan dag.

Jag ville bara väcka lite uppmärksamhet och att skriva att jag.. vann.