Ännu en söndag.

En till vecka avslutad här i Lund. Det börjar gå på rutin mer och mer, känns bra. Denna söndagen får jag verkligen ägna mig åt att plugga blommor, det är ett måste.

Varför var det tvunget att sittningen igår skulle vara oändligt lång? Minst fyra timmar tog det att ta sig igenom förrätt (grön kall äcklig gröt för alla småttingar), huvudrätt (överkryddad köttbit och överkryddat potatismos), och efterrät (äppelskivor? och sorbetglass).. De timmarna var inte lätta.

Inte nog med det skulle vi (innan dansgolvet startade) ut på en spökpromenad för att visa oss vara värdiga asketer (ASK=Alnarps studentkår). Spökpromenaden utspelade sig i Alnarpsparken, mörkt och kusligt var det med endast  ljuslyktor som lyste upp vägen vi skulle ta. Vid ett tillfälle (efter ett antal skrik och försök till att skrämma oss), skulle vi ta av oss skorna och barfota dricka blod (som var nån form av soppa. Varmt, tjockt och starkt var det.) och sedan motta den heliga asket-nålen. En enkel pin som sattes fast i jackan. Vilket äventyr.

Disco. Där vi suttit och åtnjutit fyra-timmarsmiddagen var nu omvandlat till ett stort dansgolv med glada och fulla SLU-studenter. Att dansa med pumps var inget alternativ, då jag fått kramp i fötterna (ovan som jag är vid "klackskor"). Barfota dansade jag runt fram till klockan var två. Längesedan var det jag dansade så mycket. Riktigt kul var det, dålig musik dock, men jag saknade det gamla dansgänget från Vänersborg. Jag håller verkligen med dig Anna om det vi pratade om på msn. Längtar tills vi alla "vuxit upp" och kommer närmre varann, tänk alla seriösa betydelsefulla samtal som kommer föras! Samtalen nu är inte på något sätt meningslösa, det jag menar är att samtalen lär bli mer.. Vuxna? Probably. Ska bli roligt.

Anyhow. För att fortsätta storyn om igår kväll. Vid tvåtiden kom vi (några Lund-tjejer) att vi ville ta en taxi hem. Runt tretiden anlände taxin. "Vill ni vänta en stund till medan jag släpper av de här?" frågade taxischauffören oss när vi insåg att han redan hade folk i bilen. "Vad i...?!" Jag förstår verkligen inte hur han hade mage att fråga oss det. Självklart ville vi inte vänta, så de människorna som redan satt i bilen fick snällt hoppa ut och vänta på deras tur. Resan till Lund (1 mil) kostade oss en förmögenhet, och taxischauffören ville inte (pga principer, my ass) stanna på flera ställen för att släppa av oss (om vi inte betalade extra of course). Vilket jävla as, som han höll på att tjata.

Hur som helst.. Vi blev avsläppta på torget, och därifrån fick jag gå barfota. Kullersten överallt och glasbitar på många många ställen. Jag, Clara och Meriel tog sällskap hem. Precis då vi skulle skiljas åt dyker en kille upp från ingenstans och frågar vart vi ska. "Hem" blev svaret. Jag svängde åt höger på Tornavägen, han likaså. Jag klagade lite grann på känslan av att gå barfota på den ojämna asfalten. Plötsligt erbjöd han sig att bära mig resten av biten..! Ehm..?  Efter mycket insisterande lät jag honom bära mig några meter, men efter en kort stund blev det tungt och jag sa att det var helt lugnt att gå till fots. "Du är tyngre än vad du ser ut" sa han. Underlig kille.

Sen ringde mobiltelefonen. Johannes. Kvällens höjdpunkt. Samtalet varade i 11 minuter, är inte billigt att ringa från London.. Det var precis det jag behövde efter en prövande kväll. Det som dock fick mig att tänka lite var det vi pratade om.. "Lika villkor". Klart att allt ska vara på lika villkor, men om jag väljer att acceptera vissa saker tycker jag även att saker jag gör/inte gör ska accepteras. Jättelöjligt men, skulle jag verkligen inte betyda något längre om jag helt plötsligt gjorde något som han inte accepterar? Som att jag ex. mot all förmodan skulle få skånsk dialekt..?! Det var ett urlöjligt exempel, tyckte jag även när vi pratade igår. Skulle jag bli tvungen att ge upp något för en annan bara för att få ha kvar den personen? "Ta mig för den jag är." Självklart vill jag det, det gör jag, men jag vill även att du tar mig för den jag är.. Kan jag ha överseende, vill jag att du också har det.

That's it for today.


Småttingmiddag

Jag vill verkligen inte vara som ett plåster, inte alls. Jag kan bara inte hålla mig ibland, småsaker som jag jättejättegärna vill få sagt till dig. Jag borde egentligen låta mig hållas lite, för min och för vår skull. Ska försöka att inte förstöra något. Faktum är att det finns små små osynliga regler när det gäller hur mycket man får höra av sig till någon man håller kär.. Gäller de reglerna när man är flera flera mil ifrån varandra?

Småttingmiddag ikväll. Valet står mellan två klänningar, en med korta ärmar och en med inga alls. Sminket blir nog ganska enkelt, mascara, eyeliner, rouge, puder och läppglans. Oh yes, med körsbärssmak till och med, synd bara att han inte är här så han kan få smaka lite.

Garden State var rysligt bra. Soundtracket likaså.

Varför gjorde jag det igen?! Nu ska jag avslöja något jag brukar ha för vana att göra. T.ex idag vid kassan på hemköp. Cashew-nötter mimade jag för mig själv i kön, för att höra hur det lät i huvudet. Detta för att jag skulle uttala det rätt när jag någon minut senare skulle säga till kassörskan: "Det är cashew-nötter i den godispåsen, naturgodispåsarna var slut." Alltså kollade jag mig själv så att jag kunde uttala ordet så att det inte skulle bli pinsamt fel i kassan. Ibland är jag riktigt dum, man skulle faktiskt kunna tro att jag är riktigt korkad (eller så är jag det helt enkelt).

Trevlig lördag till mig själv.

Idioter på bussen.

"Hon ser ut att behöva lite kaffe för att hålla sig vaken!" Ööh, va?! Vad i helvete hade den kvinnan med att jag blundade lite att göra? Dessutom såg hon ut att vara lite efterbliven, på riktigt.

Efter två föreläsningar och lite trädgårdsvandring sitter jag på bussen, trött i kroppen och inte minst i ögonen, så vad gör man? Jo, eftersom bussresan till Lund tar ca 35 min passar jag på att slumra lite (detta efter att ha läst metro till och med!). Jag uppmärksammar några fula människor (30-40 år?) som inte verkar helt friska, i alla fall inte mannen.

Hur som helst. När jag blundar och vilar lite, hör jag mannen och kvinnan prata om någon som "sover". "Kan de prata om mig? Näe, varför skulle de? De har ju inget med mig att göra, jag stör inte någon.." tänker jag. De fortsätter dela några åsikter om "den sovande". Jag öppnar ögonen några sekunder, för att återigen stänga dem några sekunder senare då jag tittat lite på dem.

Jag har fortfarande mina ögon stängda när bussen stannar, automatiskt öppnar jag ögonen och ser mannen och kvinnan kliva upp från sätena. "Hon ser ut att behöva lite kaffe för att hålla sig vaken!" Klart de pratade om mig, men vad fan skulle jag säga? Inte kunde jag ryta åt två människor som mycket troligen var mongos.

Mycket irriterande bussresa.

Nu har jag varit hyfsat duktig. Gjort en tonfiskröra som jag ska ha till mina tunnbrödsrullar imorgon. Städat i rummet har jag också hunnit göra, handlat mat med för den delen!

Hinner jag gå ut på en promenad nu? Är det så smart mån tro? Klockan är nästan nio, det är mörkt ute. Inte för att jag är rädd för att något skulle hända mig, men det skulle bli otroligt sent om jag begav mig nu, och om jag DESSUTOM skulle gå fel väg (eftersom jag inte är så bekant med alla småvägar). I'd rather not.

Jösses! "I'd rather not" Är det NÅGON som kommer ihåg när jag drog den repliken?? OjojOJ vad roligt det var. Synd att sådana saker inte händer oftare, eller är det det? Anna, Ebba och Elin, ni borde verkligen veta vad jag pratar om, you we're there. Miss you guys!

Saknar allihop as a matter of fact.

Killen åker till storstaden London ikväll, nice. Om exakt två veckor är jag förmodligen hemma. Om exakt åtta dagar har jag tenta. Damn.

Plugga vs promenad? Plugga it is.

Paus i plugget

Nu kan jag nitton blommor. Bara namnen, bilderna får jag lära mig senare, en sak i sänder. Får ta några till senare.

Det är inte så farligt när man har saker att göra. Alltså att vara hemifrån (vänersborg that is). Tre veckor går hyfsat fort, har ju rätt mycket att göra.

Det som står på dagens/kvällens schema är följande:

- plugga färdigt, till 18 hade jag tänkt
- diska (tar fem minuter?)
- promenera (yes, måste börja med det tills jag skaffar gym-kort)
- handla i samband med promenaden (klockan är nu..hm.. 20?)
- äta lite kanske?
- duscha (klockan är nu 21)
- slappa fram till läggdags ev. kika på blommor

Tänkte ju faktisk hinna städa lite grann idag. Det får jag göra imorgon i stället.

Fortsätta med blommorna.

Pennisetum setaceum (Fjäderborstgräs)

Balkan-party!

Det var riktigt grymt. Bättre än vad jag föreställt mig, så mycket folk! Det bästa var när Magdalena klistra på en hundralapp i pannan, oväntat och jätteballt! Det tråkigaste var nog att mamma och Maria missade hela kalaset.

Gjutna öronproppar är ett måste i framtiden. Volymen igår var på en helt galen nivå.

Polarna -ni var grymmast på dansgolvet, vad skulle jag gjort utan er?!

Lucia-Lars ringde mig förut.. som vanligt efter att han sett mig uppträda. "Du är helt fantastisk." Trevlig men kanske aningen påfrestande farbror. Tio minuter blev samtalet, svårt att få det kortare..!

Jaha. Vad nu? Tre veckor kvar till nästa hemfärd. Vad för mat ska jag laga? Pastasallad I think. Får göra det snabbt innan läggdags.

"Almost forgot myself".. Bra musik det här. Inte dum den där skate-killen. Inte dum alls.

Det gör faktiskt ont, ännu mer ont gör det när jag tänker på hur det kan bli. Är det oundvikligt? Långdistansförhållande.. låter inte särskilt bra. Oddsen är emot verkligen. Jag vågar inte säga att jag faktiskt blir ledsen när jag tänker på hur fuckad situationen är. Vågar inte säga det till honom, jag vill inte att han ska börja tänka på hur jobbigt det kan bli, kommer han backa undan då? Svaret vill jag hur som helst inte ta reda på, så bättre att hålla god min.. men hur länge? Klarar jag det kvällen ut? "Klara" är nog fel ordval, snarare "vill".

Tre veckor. Dags att vänja sig? Så här kommer det att fortsätta.. länge. Frågan är hur länge.

Ken Shiro och He-man

Fasen vad lätt man blir uttråkad. Skulle ju kunna öva dragspel, men orkar inte det just nu.

Måste duscha... mitt hår känns inte så fräscht. Plugget vid nio imorgon, förhoppningsvis inte längre än till lunchtid.
Ska jag köpa novisch-sittningsbiljett? 280 spänn, får se Petter också.. vill man det? I guess. Åka hem istället? Det är också ett bra alternativ.

Myggbett har jag också fått.. på låret, baksidan.

Ken Shiro var något jag älskade som barn. He-man var också ruggigt bra..


Uttråkad. Varför gör jag inget vettigt? Imorgon ska jag ut på stan lite, sugen på en ny tunika eller liknande. Vad mer? Eventuellt fixa biljett. Arbetet måste jag verkligen skriva klart, hoppas det blir smärtfritt.

Johannes, dig gillar jag.

Idol, god damn it. Heroes kanske?

Bråttom!

Fuck Fructis!

Ärligt talat så finns det ingen värre reklamlåt än den till Fructis-reklamen. Varför? Jo, den låter som de där förbannade "gamba"-låtarna (heter de så?).. Visst borde man inte bli irriterad över en sån småsak, men hur i hela fridens namn tänkte de när de valde den? Förstår inte alls hur det på något sätt har med produkten att göra.. Så värdelöst.

Nå. Vad ska jag ha med för matsäck till morgondagens exkursion? Jag tror bestämt att det blir nån form av pastasallad, självklart. Cottage cheese, frukt och Loka också. Jag får inte glömma ett skissblock, A4 får duga.

På torsdag är det självstudier som gäller. Hooray! Fasen.. blev osäker på om det stavas så. Blir så paranoid när det gäller svenska, jag ogillar verkligen att skriva fel grammatiskt eller att stava fel, snälla ha överseende med det.

Nu börjar Maria skriva till mig på msn. Ska kolla läget i France.


Until next time then.

Godmorgon söndag.

Söndag morgon och det enda jag vill (innerst inne) är att borsta tänderna, men förmår inte att förflytta mig.. inte just nu.

Söndag, alltså har jag bott här i mer än en veckas tid.

Jag känner mig inte riktigt på "skrivar"-humöret så bäst är väl om jag bara sätter punkt nu.


Kanske bättre imorgon. Finns visserligen mycket nytt att skriva om, men allvarligt talat så är det inget speciellt som händer. Kräftskivan igår var trevlig, inte världens roligaste, men trevlig. Långt att gå till tåget, plus att jag fick kräftvätska i ansiktet när jag spräckte en klo.. yummie.

En tjej spillde även sprit på min finfina jacka och klänning Damn her.

Slut slut.




Uttråkad. Är dock klar med alla skisser, känns skönt.

Hur som helst. Korridorsstäd idag klockan sex (skulle varit fem men blev ändrat tydligen, utan att jag visste.. bara att vänta, vänta, vänta.). Har skissat, slötittat på Brothers&Sisters, kikat lite i "Den nya nordiska floran" (som jag faktiskt inte förstår mig på eftersom alla perenner inte finns med?!), surfat lite på datorn och allt detta SAMTIDIGT. Imagine that. Sitter även nu och tittar på brothers&sisters..helt galet vad många avsnitt som har sänts idag.

Undrar hur lång tid städet kommer ta. Kommer jag hinna handla? Laga mat till imorgon? Fan.. och det kunde jag ha gjort innan fem efteresom tiden blev ändrad. Frustrerande.

Något annat som är frustrerande är att jag inte kommer ihåg exakt hur det var innan vi la på luren? Så mycket mummel i bakgrunden att jag inte kommer ihåg, omöjligt kunde höra, hur samtalet avslutades? All good? Har inte hört nåt idag alls, är väl därför jag är lite.. fundersam. Ring då!

Tretton minuter kvar. What a waste.. nu är jag på mindre bra humör. 



Till slut ringde han.. Han är världens finaste. Jag känner mig så töntig som skriver så, men jag vill, fånigt eller inte. Han och jag, Johannes och Betti. Fin klang. Fem dagar kvar nu bara.

Läggdags snart. Godnatt