18.22

Då går mitt tåg på väg hem till vbg.

Mamma&syster-häng (sorry maria, too far), oktobermarknad, freak-dans med polarna, sova på en ny kudde, och sen tillbaka hit på måndag.

Vilken helg va, jag längtar.


Eventuellt vratna-gig 10/11... mycket trevligt, make it happen!

Vad ska jag göra?

Vad kommer sägas nu? Ska jag stanna kvar till måndagen? Kommer allt bli bra? Är allt dåligt nu eller vadå? Är det bara jag som tänker så här? Överdriver jag?

Listan på frågor kan göras lång, lång, jättelång.. Jag vet inte vad som pågår. Klockan är mycket, har han glömt? Glömt tiden? Glömt mig?

Ska jag glömma först? Vad är min uppgift? Hur ska jag göra, och vad ska jag säga, för att allt ska lösa sig?



Stortjuta. Det vill jag nu. Vakna upp och att inget har hänt.


Drömmar och nederlag.

Vad vore allt utan drömmar?
Nederlag.
Förutbestämda, omedvetet självförvållade nederlag.
Du skulle bli mitt, om jag ej fick leva i min dröm.

Jag lever i en dröm. Lär dig den.

Vad vore vi utan drömmar?
Stenar.
Likt kalla känslolösa stenar, vore vi ingenting alls.
Kall materia för evigt. En evighet utan drömmar, utan framtid.

Jag lever i en dröm. Lev i den,
tillsammans med mig.







"Nja"

Vad är det med det? Visst vi behöver inte snacka, men vad är det för högstadie-spydighet?

Man kan säga att jag inte på något sätt alls är sugen på att vara på det humöret. Trött med alldeles för mycket att göra just nu.. Som att en bomb fallit ner, denna kursen och nästa kommer vara hell. Tidsmässigt och pluggmässigt, innanför och utanför skolan. Fritid? Vad är det? Efter imorgon kommer jag inom kort att ha glömt av vad det innebär. Är det då så konstigt att jag har haft lite av en dålig dag idag? Och nu det här, spydiga "nja"-sms. No thanks.

Varför kan du bara inte veta lite hur jag fungerar? Säger jag att jag inte vill att du ska höra av dig om du inte känner för det, så inte fan ska du ge vika..! Det är inte så jag fungerar. Jag mår inte bättre av att du tar mina ord på för stort allvar, jag vill mycket hellre att du struntar blankt i vad jag säger och ändå hör av dig. Vem vill inte bli på bättre humör? Märk mig mer!! Märk hur jag är... Jag är inte alltid den där glada utan några som helst svackor.

En dålig dag idag. Jag orkar inte ta tag i någonting. Borde sortera mitt berg till tvätthög, borde dammsuga, borde plocka upp allt skräp från bordet, borde verkligen börja plugga.. Klockan är nu halv elva, över halv till och med. En halvtimme kvar och jag är borta. Helt borta från det vakna livet och inne i drömvärlden. I wish. Kanske är det oundvikligt, förmodligen kommer jag tvinga mig uppe tills jag har läst på om de romantiska trädgårdarna.

Snälla märk mig när du ringer. Inga "nja". Jag är inte på nja-humöret. Hur ofta är jag det?

Jag saknar er allihop. Det blir lätt lite ensamt här.

Grattis raring!

Grattis till min 26-åring..!

Treptow

Så här såg den bästa dagen ut i Tyskland. Treptower Park i Berlin (sovjetisk minnesplats för de stupade vid slaget om Berlin 1941-1945). Härligt sommarväder. Detta kortet taget precis vid huvudentrén, som by the way var gigantisk!


I flera veckor har jag tänkt på det.. Snart är det dags, och jag har fortfarande inte kommit fram till något. Det blir nog ingenting av det. Jo klart det måste bli något, men vad är ännu oklart. Jag har aldrig varit så här osäker! Jag som vill att det ska vara nåt speciellt, nåt jättejättebra......

(Fan att jag inte kunde få bort centreringen.. blev helt galet!!! Åh!!)



Vadå "nja"?
(Näfan det här med centrering går mig verkligen på nerverna... börjar ett nytt inlägg. Orkar verkligen inte.)

Hemma igen..

Vilken oförutsägbar resa det har varit.

Det klart häftigaste var Treptow (eller om man säger Treptower Park).

Scream var också rätt häftigt.. Musik i min stil, tyskar (inte i min stil.. verkligen inte). Sista utekvällen blev helt klart lyckad!

Det som återstår nu är alla kläder som skall packas upp, och för att inte glömma det viktigaste -tvättas.


Tyskland nästa!

Spännande -ja.

Bra helg i vilket fall, riktigt bra.



Om tre veckor igen.. 21 dagar. Det är ganska många dagar...




Tänk tänk tänk -INTE!

Varför är man rädd för att visa vem man är? Blir det för mycket av "jaget"? Kommer det som en chock?

Ju mer man visar och öppnar sig, desto mindre får man tillbaka? Låter helt galet, men det skulle kunna vara rätt. Jag känner igen känslan. Varför? Varför räcker det inte med en bekräftelse?

Måste jag verkligen hela tiden få det bekräftat..?  Jag gillar verkligen inte att tänka för mycket.

Jag måste sova bort det.


Imorgon är en ny dag, och jag kommer säkerligen tänka igen.


Tillbaka till verkligheten.

Underligt var gång. Resor fram och tillbaka. Det enda jag vill är att bara vara på ett ställe, bara vara.. Bara vara i ett par för stora gråa mysbrallor, i en för stor t-shirt, med honom bredvid mig.

Jag börjar en ny kurs imorgon, well. Egentligen började den idag, men en lektion hit eller dit doesn't matter.. så för mig börjar den imorgon. Trädgårdshistoria. Skönt schema indeed. Ett bra schema medför bättre möjligheter för hemresor, vilket högst troligtvis kommer inträffa på torsdag eftermiddag senast.

Ibland (ofta) känner jag att det faktiskt är ganska svårt att ge mycket av sig själv.. Varför tänker jag att det kommer gå åt helvete om jag gör det? Jag vill jävligt mycket.

Inte så mycket som hänger samman här.

Om två dagar.. tre nätter.

Fraxinus excelsior

Låter som nåt He-Man skulle kunna säga. Tråkigt att behöva avslölja att det bara är det vetenskapliga namnet för en helt simpel ask.

Idag har jag mestadels pluggat pluggat pluggat. Tänkte fortsätta en stund till faktiskt..

Som jag sa förut till J.. det roligaste som hänt mig idag var på bussen. En skallig man med märklig jacka, helmärklig out-fit överhuvudtaget, inga strumpor, loafers.. Visst, en underlig man, inte så jättekonstigt om man tänker efter.

Jag lade inte ner för mycket tankar kring denne man.. ända tills han frenetiskt, jättehäftigt, började äta sitt päron. Wow, nästan som en gnagare, en ekorre! Långa naglar hade han också. Helt oundvikligt, utan att kunna hålla det inne, brast jag ut i skratt. Jag och Josefin närmare bestämt. Inget asgarv, verkligen inte.. mer kvävda asgarv.

När han mumsat färdigt på sitt päron fick jag en olustig känsla i magen. Jag känner mig alltig så otroligt elak när jag råkar göra sådana saker, som att tycka att andra människor är lustiga eller beter sig lustigt. Dåligt samvete.

En grej till.. som inte alls har med den märklige mannen att göra. Jag vill inte gå in på några närmare detaljer, det brukar jag inte vilja göra, det vet ni som läser. Ni trogna läsare, mina vänner. Jag har fortfarande en jobbig känsla i magen. Nej, inte pga mannen från bussen, men från några dagar tidigare. Varför ska jag bry mig om han bryr sig? Bryr han sig tillräckligt mycket så att det är så viktigt att han måste ta upp det och berätta för mig? Eller bryr han sig så mycket om mig så att han VILL att jag ska veta..? Makes sense? Vet knappt själv om jag förstår den formuleringen.

Jag är glad att jag vet. (Oj, nu låter det som om det har hänt något jätteallvarligt. False alarm. En minor detail som jag kanske förstorar upp..som vanligt.) Hur som helst.. glad att jag vet. Det lilla som stör mig är att det blev till en sån issue, att det gnagde honom så pass att han var tvungen att berätta. Åh. Jag tänker alldeles för mycket för mitt eget bästa. Kan inte låta bli.

Trots alla dessa träd och buskar som surrar i mitt huvud tänker jag ständigt på dig, även om du inte läser det.

Hemma i helgen igen?