"Skicka hit dem"

Något som gjorde mig upprörd idag var "Skicka hit dem". Jag tar det från början.. (Varning för er som inte vet! Jag har en liten (stor.. okej, med största sannolikhet jättestor) tendens att göra en kort story lång).

I väntan på stadsbuss 1 mot Ö. Torn ser jag stadsbuss 6 (ändstationen vet jag inte..) anlända. Kom att tänka på att jag faktiskt ska resa hem (oh yes!!) idag och det skulle inte sitta helt fel med en flaska Loka och nåt mer under resans gång. Eftersom stadsbuss 6 precis skulle till att stanna, och jag visste att den åkte förbi Ica Tuna, bestämde jag mig för att stiga på.

Jag sitter på bussen, funderar på om jag ska lyssna på lite musik.. "Hinner jag det?". "Njae, kan sitta här i några minuter och tänka lite grann.." Mycket sagt och gjort fantiserade jag mig bort.

Väl på Ica gick det mycket fort, en Loka Päron och lite smågodis (vilket jag nu absolut inte är sugen på, tur att jag köpte extratuggumin också!).. Jag ställde mig i kön efter två killar med en kundvagn. Blev en aning irriterad över att den mörkhåriga killen inte drog undan vagnen så att jag kunde ställa upp mina varor på bandet (då han redan plockat ur allt och lät den tomma vagnen stå i vägen för mig).

När han väl flyttat på den och jag betalat färdigt gick jag runt för att lägga ner mina varor i kassen. Jag blev inte förvånad när jag märkte svårigheten med att gå runt utrymmet där varorna ligger -mörkhåriga killen hade i princip blockerat gången med sin vagn då han la ner sina varor.

Anyhow.. Jag kom runt, efter lite tafatthet (hatar när det känns tafatt, när man måste hejda sig i sitt steg t.ex.).. Jag lägger ner mina varor då min uppmärksamhet plötsligt vänds till kassörskan. "Du glömde din växel" säger hon till den blonde killen (mörkhåriga killens vän). Jag iakttar dem alla. Den blonde killen tittar upp och bara står där vid vagnen, utan reaktion. Kassörskan upprepar det hon sagt. "Skicka hit dem" säger blonde killen nonchalant. Den nya kunden vid kassan plockar upp mynten och räcker över dem till kassörskan.. SOM I SIN TUR måste gå några meter för ge växeln till killen, som by the way inte ens säger TACK!

Fy fan vad arg jag blev. Jag störde ihjäl mig på dessa två killar. Hoppas jag aldrig ser dem igen.

Trots att jag blev lite tillfälligt arg då kan inget få mig på dåligt humör idag! Om två timmar och fyra minuter går mitt X2000-tåg till Göteborg, och vidare därifrån hem till Vänersborg!!

Jag är inte lika pirrig som jag annars har varit när jag inte varit hemma på länge (2 veckor, yeah länge).. Jag vet inte varför. Klart jag längtar hem, men på något sätt känns det som att det var så längesedan jag var hemma att jag inte riktigt "kommer ihåg" hur det är. Oavsett hur det känns nu så vet jag att jag kommer vara överlycklig ikväll!

Paganini och Mendehlsson

Även om bara dessa namn är mig välbekanta, kan jag trots det inte veta exakt vilka de är.. Kompositörer och violinister. Var en snabb pre-view på åttan om en konsert ikväll innehållande en inofficiell version av (..something?) skapad av Mendehlsson.

Anyhow..

Just nu är det riktigt stökigt här där jag är, i mitt rum, var annars. Tvätten ligger och snurrar i maskinerna som de ska, redo att tas ut om 40 minuter.

En sak jag tänker på ibland när jag ska städa är något jag hört för längesedan (eller kanske inte så längesedan, kanske tidigare än det?)... När man vill städa fort ska man städa naken med ingenting som skymmer fönstrena. Detta för att man ska skynda sig som attan för att ingen utifrån ska se en, eftersom man oftast inte vill att vem som helst ska se en naken.

Här hos mig kan detta bli lite knivigt.. Naken-delen vill säga. Mina fönster är ganska högt belägna så det skulle faktiskt inte finnas någon risk att folk från markhöjd skulle se in.

Jag drömde att jag hade en döende bror som slutligen dog. Hemskt.

Nu ska jag städa (om några minuter), ikväll ska jag kanske hänga med Josefin, packa ska jag också göra (iaf börja).

"Försöker än så länge lista ut hur allting fungerar" var bara en tillfällig grej från början.. Mest för att jag inte förstod hur alla "funktioner" fungerade här på blogg.se. Turned out to be en ganska bra line ändå. Visst vill man hela tiden lista ut hur saker (livet?) fungerar?

Grus och hemlängtan..

Nu har jag ätit way too much.. Egentligen var jag inte sugen på att äta så mycket.

Varför, eller rättare sagt HUR lyckas man få så mycket grus i skorna? Okej, jag förstår om det är vanliga låga skor, men stövletter då? Idag när jag gick märkte jag inte att jag gick särskilt våldsamt, iaf inte tillräckligt för att gruskorn skulle hoppa in i mina stövletter. Hur funkar det?!

Träning eller pyssel? Jag borde väl ta pysselkvällen före, vore väldigt trevligt med tanke på att vbg-arna som bor här inte ses så ofta (iallafall inte jag).. MEN, eftersom jag är så otroligt trött och har skola imorgon, plus att jag måste laga mat, blir nog det smartare valet att gå på träningen. So be it.

Jag är jättesugen på en apelsin, men orkar verkligen inte pga alldeles för mycket mat.

Simpsons är king!

Längtar hem jättemycket! Om fyra dagar är jag snart på väg hem, skönt skönt SKÖNT! Två veckor har snart gått sen jag var hemma sist, och faktum är att det var ett tag sedan jag var här så länge utan att åka hem.

Längtar efter dig.

Måste laga mat ikväll, men vad? Ris, fisk.. men hur?







Lördag.. varför kan det inte vara nästa lördag?

Dagens fynd (eller kanske skämt..?) blev en blå sammetskeps.. mer lik en slags basker med skärm. Fynd eller ofynd? Fynd tror jag.

Lördag anyhow.. Lutar mycket åt Debaser ikväll, vilket kan bli a whole lot of fun. Ebba är ju här!

Längtar efter många saker. Längtar tills jag flyttar härifrån och får mitt "egna" lilla rum. Vinterpicknick längtar jag också efter. Faktum är att jag har längtat efter det sen förra vintern, då det aldrig blev av. Tänk vad härligt att sitta på en filt (sittunderlag kanske är bättre?), alldeles påpälsad med en varm dryck i händerna. Mmm. Längtar också efter luciaföreställningen i kyrkan hemma.

Glögg-kvällar! Det gäller att få in så många julmyskvällar INNAN julafton. Varför? Jo, alla vet, eller rättare sagt, alla har insett att allt är hur underbart som helst innan självaste julafton. Efter julafton (t.o.m på julaftonskvällen) känns allt lite tråkigt och vemodigt. Då ska allt bara bort. Finns inget mer deprimerande än julpynt som är kvar för länge ute på stan, i butiker m.m. Hur som helst! Julen är ännu inte över, alltså finns det hur mycket härligt som helst att göra tills dess.

I år ska jag nog mest satsa på att göra så fina julklappar som möjligt. Innehållet ska ju självklart vara bra, men jag vill att mina julklappar ska se fina ut på utsidan. Det ska jag satsa på. Det är nästan det roligaste.

Från julklappar till mardrömmar...

Inatt vaknade jag två gånger. Ville jättegärna ringa någon, någon som Johannes t.ex... men gjorde inte detta. Att man kan bli så skraj för så fåniga saker. Det var så illa att jag inte vågade somna om, men trött var jag. Jättetrött. Första gången jag vaknade drömde jag att jag hade blivit jagad av en dvärg bl.a. Det var ingen riktig dvärg, men vad kallas såna där dvärgliknande väsen med helgröna kläder med grön toppig mössa? En sådan var det, som jagade mig upp i ett torn där jag blev fast. Fy fasen, att behöva klättra (för klättra, det var det jag gjorde!) i jättefart när man ser den där äckliga varelsen med ett brett flin i ansiktet..! Jag kunde inte springa ut från tornet för utanför fanns ett annat väsen, något från en häck. En röst som bara jag kunde höra (yes, såklart att BARA jag kunde höra den).. den rösten var vidrig och jag vågade helt enkelt inte gå ut. Jag hade lite olika drömmar som växlade hela tiden, en där jag skulle göra en dragspelsinspelning (hade inga noter, plus att jag inte spelat på jättelänge, så det var läskigt), en annan dröm då jag passade bebisar som envist skulle vistas på farliga platser såsom höga höjder etc (man blir ju livrädd).. Det var nog det.

Jag vaknade alltså.. Ville inte somna igen, rädd för att drömma samma sak. Pga min trötthet kunde jag inte hålla ögonen öppna och somnade igen. Mycket riktigt drömde jag om samma sak, i alla fall om den talande häcken och dvärgen.

Nu blev jag hemskt trött, men det går mig emot att ta ett nap fastän jag kanske borde.

Klockan är inte ens fem och det är redan natt ute.

Snart är jag hemma, snart snart.

VARFÖR funkar inte den där knappen man scrollar ner med?! Ibland slutar den bara att fungera, helt spontant! Måste starta om datorn för att få liv i den.. men det orkar man inte syssla med varje gång.

Nu ska jag vika färdigt min tvätt och sortera den. Skönt att ha tvättat, bra gjort!



Fixat

Det gick förvånansvärt fort att ordna ett rum, så nu behöver jag inte göra det än på ett tag.. Skönt.

Träning nu 12.15... Måste göra iordning lite saker jag ska ha med mig.

Dra om tio.

Paulo Nutini..? Bra? Kanske.



Självklart glömmer jag att titta på klockan och nu hinner jag inte till passet. Får bli en snabb promenad istället.

Dagens aktiviteter:

Promenad
Hitta på något med Jossan
Göra hemuppgiften
Ringa Mira om rummet
Yoga

Det var den dagen.

Fy fan för amerikanska talkshows.. okej, kanske inte alla, vad vet jag. Men Rachel Ray's... Jag spyr.

Good feeling!

Varför ska jag vara så jävla PARANOID?! Det kommer ha ihjäl mig... verkligen. Nu känner jag mig glad glad glad.

Jag måste göra som Magda säger, dvs sluta tänka så mycket och fantisera ihop saker. Jepp, det får jag sluta med. Consider it done.

Får se vad denna dag har att erbjuda. Jag är extremt sugen på min Daim-glass jag har i frysen, såvida ingen annan korridorare har norpat den! (Det finns faktiskt någon som stjäl mjölk och laktosfri yoghurt!) Kanske ska jag dra iväg till Josefin, eller så kan jag nog övertala henne att komma hit.. Yes, min övertalningsförmåga är quite known to be great. Det får mig att tänka på Maria och alla gånger jag lyckades få med henne ut till "stån" (Miljans uttal av det svenska ordet "stan")... Fan vad roligt det är i Serbien ändå. Jag, Maria och Magda. De tre musketörerna.. eller kanske inte. Men åt det hållet i alla fall.

Imorgon är det dags att kolla upp lite skit. Tror att det är okej, men trots att jag vet att det borde vara det så har man alltid de andra tankarna i bakhuvudet.

Lägenhet måste jag fixa! Ett rum åtminstone.. Kan kolla upp det nu over breakfast.

Det är rätt konstigt.. eller kanske inte. Jag har så svårt för att säga/tänka/skriva att jag är kär, men det är jag faktiskt. Jag är kär, förälskad.. whatever. Jag känner mig så otroligt töntig när jag skriver så här. Tänkte på det häromdagen. Jag tänker så mycket mer på vad jag skriver, tänker på vad alla tänker om mig när de läser (ALLA ni som läser, fniss.. låter som att jag jämför med aftonbladets läsare eller nåt)...

Är det någon som tycker att mina skriverier har blivit tråkigare än vad de har varit? Jag har kollat tillbaka mycket på saker jag skrev för ett halvår sen... och blivit tveksam. Kan det vara så att jag/mitt liv var mycket mer intressant då, när jag bodde kvar i den händelselösa staden vi kallar Vänersborg, än det liv jag lever nu? Svaret borde vara nu.. Lund, universitet, nytt folk.. Bara det liksom. Faktum är att jag aldrig haft det bättre, tror jag. Kanske är just därför jag har blivit mindre noggrann med att dokumentera vad som händer.

För en gångs skull kanske man är för upptagen med att leva det liv man längtat efter..?



Precis som jag misstänkte.. Tanken var, att efter frukost och dusch, sätta mig framför en film med min Daim-glass. Det var alltså min tanke. Tyvärr finns det någon här i korridoren, eller denne någons kompis (vad vet jag) som har tagit sig friheten till min frysbox och helt samvetslöst tagit min glass och ätit upp den.

Min glass finns inte mer och faktum är att jag är lite förbannad över det.



Vad MER händer? Jag är några meter från kassan på ICA och kommer på att jag glömt pengarna hemma... Nyduschad sen en timme tillbaka springer jag praktiskt taget tillbaka, för att sedan gå hem från mataffären för andra gången, nu lite svettig.. Bra titel idag: "Good feeling!"

En vecka i vbg...

Det var riktigt skönt, förutom uppsatserna och framförallt den fasansfulla HEMTENTAN.

Över. Nu är skoluppgifterna över. Den här kursen är äntligen avslutad.

Min vecka i Vänersborg (Trollhättan mestdels) var bra. Väldigt väldigt bra, helt underbar faktiskt. Jag skulle ju kunna tjata om hur kul det var och hur mycket jag kommer sakna honom, men istället ska jag inte tänka på det utan försöka skriva om annat!

Anna och Ebba! Så skönt att ni är hemma, ändå ni vet.. Vi får ses när jag kommer hem och catch up. Självklart ska vi alla andra ses också.

På tåget från göteborg till lund satt jag mittemot en kille som jag kom att störa mig på så otroligt mycket! Jag klarar verkligen inte av kroppskontakt med främlingar, speciellt inte när de överskrider reviret. Nog fan märker man när man råkar trampa på någon under bordet... Och vad gör man då man märker detta? Undviker att det händer IGEN, förmodligen. Men no no NO, den här killen går in för det och dumpar (snuddar) sin väska (som var ganska lätt iofs) på min fot. AS. Inte så farligt, men både han och jag visste vad som hade hänt. Vilken idiot.. blond, tunnhårig, smal fjant..... ÅH!

Undrar egentligen hur mycket man hinner tippa med huvudet när man nästan håller på o somnar? Alltså.. när man sitter på ett tåg och slumrar lite grann.. och vips (!) märker man att man svingar upp huvudet pga att man nästan somnat... Undrar hur det ser ut? Hände mig ett antal gånger på hemvägen. Skitsamma egentligen, de människorna kommer jag aldrig se igen.

Skönt att han märkte igår att jag var "fin". För faktiskt så hade jag gjort mig "fin", inte bara för att vi kanske skulle gå ut, utan bara för hans skull.. Och visst tänkte jag när jag satt på soffan, "vad fin han är ändå..undrar om han tänker så om mig ibland..?" Of course... ehm, eller? Jo, as a matter of fact, så sa han att han tänkte på det när han satt i fåtöljen.. att jag var fin. Kul.

(Nu börjar jag prata om honom igen... ska fortsätta med det tänkte jag)

Men nyår då? Karlstad? Varför frågade han vad jag skulle göra på nyår, för att sen säga att han snackat med sin kompis om att åka till Karlstad? Han frågade heller inte om jag ville med.. Okej, är det underförstått att vi ska vara på samma ställe på nyårsafton? Det vill jag ju självklart, men jag vet inte om han vet att jag vill.. eller om han vill. Hur löser man det? Jag vill vara med honom, men jag vill också vara med mina kompisar! Nåja, nyår, långt kvar.

Ikväll. Kalas. Finklädd? Vilka kläder?? Smink? Hur mycket? Eye-liner kanske.. det var längesen. Lyckas visserligen aldrig få det exakt som jag vill, kan ju alltid försöka och se hur det går.

Jag vill göra en dikt till, en bra sådan.

Jättejättetöntigt.. men igår. Då var det 45 veckor sen... Yes. Inga mer detaljer, för faktiskt skulle det ses som lite geeky.. verkligen otroligt geeky. Men okej. För att förklara så att det inte verkar som att jag brukar ha såna här saker för mig....

Kom att tänka på en av de första sakerna jag sa till Johannes. En kväll ute. "Har du varit i slagsmål?" frågar jag och pekar på hans ansikte. (Kanske för att det verkligen såg så ut, eller kanske för att jag brukar ha för vana att koppla till freaky saker, eller för att jag inte hade så mkt annat att fråga..?). "Nä, det är en finne..." säger han lite generat. JA! Way to go till mig själv... Hur som helst, för att komma till saken (och för att komma ifrån min töntiga line) så var det den kvällen då vi hade haft spelning med Holmes, vilket var fredagen 5e Januari. Minns att Elin sa "Halva inne!!" haha... true true! Första kyssen... den kvällen, precis när vi kommit ut från stället. Oväntat. "Ursäkta mina torra läppar" sa han, eller nåt i den stilen. Tyckte att han var lite töntig, men söt.

Kyssen, och resten av kyssarna på efterfesten... 45 veckor sedan. There it is.

Varsågoda och döm mig..!

När regnet faller

Var är jag?
"Ta mig, välj mig! Både du och jag vet..."

Du finns inom mig, ja,
fortfarande finns du.

Sakta, sakta, känner jag din värme på min kind
Avsaknaden av den som en piskande kall, kall vind.

Jag finns här för dig, ja,
fortfarande här för dig.

"Både du och jag vet att jag fortfarande finns inom dig."

Likt tårarna som sköljs bort,
från att finnas på min kind till att inte finnas.

Jag vill ha dig där,
där borta, och inte här..

När regnet faller...


07.11.12
kl: 17.19

(Nu äntligen är den klar.. som lovat)


Lördag var en bra dag..

.. och en väldigt bra kväll!

Synd att J inte var med i skatetävlingen ändå, shame shame, hade vart schysst att se.

Hur summerar man dagen och kvällen bra och kort? Orkar inte skriva om allt i detalj, och borde kanske inte skriva med precis allt. Här kommer några punkter, ej i kronologisk ordning.

- uppslängd på ryggen av min käre Johannes ett antal gånger, uppskattat delvis

- nedknuffad i ett buskage av my dear dear Johannes, ej lika uppskattat som punken ovan.. två synliga sår på handen som nästan blödde blev resultatet.

- killen är verkligen på hugget och gör ett försök till att dra upp min kjol och dra ner tights och trosor, lyckas nästan, men får slutligen ett lätt blödande sår på handen (orsakat av mig tydligen då jag slingrat mig)

(OBS: allt var SJÄLVKLART på skämt, no damage done.. Johannes är en fin kille.)

- fina ögon fick jag höra att jag hade på dansgolvet, mycket trevlig kommentar.. en annan kommentar från samma källa för några månader sedan löd: "Du ser ut att vara spanjorska.." ring a bell?

- dans dans DANS! (polarna och "brorsan")

- avsked (ebba och anna)

- "jag älskar dig" (bästa punkten)


" I would spend three or four lives
just describing your eyes.."